Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΡΟΥΤΖΙΟΣ Υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου από το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕGA

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΡΟΥΤΖΙΟΣ
Υποψήφιος βουλευτής
Περιφέρειας Αργυροκάστρου από το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕGA
Ο Φίλιππος Ρούτζιος  κατάγεται από το Σελλειό Άνω Δερόπολης.Είναι καθηγητής οικονομολόγος και κατεβαίνει ως υποψήφιος Βουλευτής για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου 2013 με το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ - MEGA στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου.
Σπούδασε στην Αθήνα το 1992-1998 οικονομικά και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA –Master in Business Administration με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και συνεχίζει το διδακτορικό στα οικονομικά – PhD in Economics.  

Στην 15- ετη του επαγγελματική εμπειρία έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος και συνεργάτης ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, Κόσοβο, Σκόπια  και Αλβανία.
Ο Φίλιππος από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε  ενεργά με τα κοινά στην Ελλάδα  καθώς ήταν ο πρώτος πρόεδρος των φοιτητών εκ Βορείου Ηπείρου όπου καθοδήγησε μαζί με άλλους φοιτητές, νεολαίους και συμπατριώτες μέλη σωματείων και αδελφοτήτων τον αγώνα για την απόκτηση του ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενών, της διπλής υπηκοότητας και των δικαιωμάτων σε  ειδικές κατηγορίες Βορειοηπειρωτών όπως το συντάξιμο επίδομα στους υπερήλικες και τα βοηθήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνες οικογένειες.

Επίσης, το 2003, υπήρξε από τους πρώτους συνιδρυτές  της  Νεολαίας  Βορειοηπειρωτών.
Το 2010 ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα ως  καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Τιράνων.
Ομιλεί και γράφει άριστα την ελληνική, την αλβανική και την αγγλική γλώσσα.
Διακρίνεται για την εξαιρετική του επικοινωνιακή συμπεριφορά, την αποφασιστικότητα να συνδράμμει με όλες τις δυνατότητες στη διευθέτηση και επίλυση των προβλημάτων των ομογενών του. ΄Οντας σύμβουλος στην επαρχία ΄Ανω Δερόπολης προσέφερε όλο το επίδομα του συμβούλου ως δωρεά σε όφελος των εκπαιδευτικών αναγκών του σχολείου του Βουλιαρατιού.

Σ’ αυτές τις εκλογές θα δώσει μια ισχυρή παρουσία με πολλαπλά μηνύματα για την αναβάθμιση της πολιτικής και του ενδιαφέροντος των πολιτικών για τα καθημερινά καυτά προβλήματα των Ελλήνων και κυρίως για την ασφάλεια του μέλλοντός τους στην ιδιαίτερη πατρίδα.

3 σχόλια:

  1. Να λες αλήθειες και όχι ψέματα.Για το χωριό σου τι έκανες?για τα άλλα χωριά κάνεις. Έλα πρώτα στο χωριό σου και μετά πες μας όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία... ουδείς προφήτης στο τόπο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στηρίζουμε όλοι οι Δεροπολίτες τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Φίλιππα Ρούτζιο! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή